Home Landelijke radio Frank v/d Lende wil wereldrecord concertbezoeken verbreken

Frank v/d Lende wil wereldrecord concertbezoeken verbreken

Frank van der Lende start morgen om 17:45 uur met een concertmarathon. De 3FM-dj wil in één week zoveel mogelijk concerten bezoeken en daarmee het Guinness World Record ‘Most Attended Concerts in One Week’ verbreken. Het huidige record is in handen van Engelsman Richard Hulligan, die in 2009 binnen één week vijftien concerten bezocht.

“Om het record te breken moet ik dus flink aan de bak”, aldus Van der Lende. De 3FM-dj bezoekt concerten van onder andere Chef’Special in Paradiso, Il Divo en Bryan Adams in de Ziggo Dome. Van der Lende doet de recordpoging voor meer dan alleen een vermelding in het Guinness Book Of Records: “Dit concertrecord is voor mij de manier om live muziek onder de aandacht te brengen. Voor artiesten de belangrijkste inkomstenbron en voor bezoekers een lekker avondje uit.”

3FM-dj’s waagden zich al vaker aan het verbreken van wereldrecords: Giel Beelen verbrak in mei 2014 het wereldrecord radio maken. Beelen zette het nieuwe record op 198 uur en 10 seconden. Drie jaar eerder verbrak Beelen het wereldrecord crowdsurfen. Het voormalige 3FM-programma ‘Arbeidsvitaminen’ haalde in 2006 het Guiness Book Of Records voor het langstlopende landelijke radioprogramma.

Foto: Michel Schnater | BNN