Home Landelijke radio Arbeidsvitaminen in Guinness Book of World Records

Arbeidsvitaminen in Guinness Book of World Records

Het programma ‘Arbeidsvitaminen’ van de AVRO is opgenomen in het Guinness Book of World Records als het langstlopende, landelijke radioprogramma ter wereld. Het radioprogramma viert dit jaar haar 60e verjaardag. Het record stond wereldwijd nog niet eerder op naam van een ander radioprogramma en is speciaal voor de ‘Arbeidsvitaminen’ in het leven geroepen.

Voor het aanvragen van het wereldrecord waren, naast een hoop papierwerk, ook niet AVRO-gebonden getuigenverklaringen nodig. Zo heeft de burgemeester van Hilversum een getuigschrift ingediend bij het Guinness Book of World Records, waarmee het wereldrecord onder andere werd erkend. Ook een vooraanstaande persoon uit de mediabranche moest bevestigen of de claim van langstlopende titel van AVRO Arbeidsvitaminen juist is. Daartoe was Radio 2 zendercoördinator Kees Toering bereid.

Vandaag, tijdens de ‘Dag van de Arbeidsvitaminen’ rijkt een afgevaardige van het Guinness Book of World Records speciaal uit Londen uit Londen het officiële certificaat aan Gerard Ekdom en zijn team uit. Ook burgemeester Bakker van de gemeente Hilversum zal hierbij aanwezig zijn.

Verder zullen vanwege het jubileum alle programma’s van 3FM vandaag in het teken van de ‘Arbeidsvitaminen’ staan. Tot 21:00 uur vanavond wordt onder meer ieder uur een ‘Baas van het Uur’ gekozen. De dag wordt afgesloten met een mix van ‘Arbeidvitaminen Classics’ gemaakt door Kraak & Smaak.