Frank van der Lende stelt dat hij en NPO 3FM het laatste half jaar uit elkaar gegroeid zijn. “Net een relatie”, zegt hij tegen persbureau ANP. De dj heeft naar eigen zeggen ’een fantastische tijd’ bij zijn ’grote liefde’ 3FM gehad. “Ik kijk heel positief terug op alles wat ik daar heb mogen doen.”

Gisteren werd duidelijk dat Frank en zijn 3FM-collega Sander Hoogendoorn overstappen naar Radio Veronica. Frank ruilt zijn dagelijkse radioprogramma in voor een programma op enkel de vrijdagavond.

Vermoorde onschuld

Naar verluidt was 3FM niet te spreken over het plotselinge vertrek, een maand voordat de nieuwe programmering van de zender ingaat. “Als je ergens weggaat, of als een relatie uitgaat, dan gaat dat nooit zonder slag of stoot. Het is iets wat vervelend is”, zegt Sander.

Ook Sander geeft aan ‘met veel plezier’ terug te kijken op zijn tijd bij 3FM. “Maar soms moet je door. 3FM speelt een beetje de vermoorde onschuld nu. Maar uiteindelijk hebben zij ons van die programma’s afgehaald. Dan kun je niet verwachten dat iedereen blijft”, vertelt hij tegen het ANP.

Foto: Ben Houdijk / Radio Veronica