Home Landelijke radio Frank van der Lende: “Te snel weer veranderingen bij 3FM”

Frank van der Lende: “Te snel weer veranderingen bij 3FM”

Frank van der Lende vindt dat er bij 3FM soms sprake is van paniekvoetbal. “Er wordt een beetje te snel veranderd de hele tijd, denk ik. In november zijn we omgegaan met de nieuwe programmering, met Domien in de ochtend. En nu is het september als we weer omgaan. Ik zou gewoon iets meer rust bewaren”, zegt Van der Lende tegen NU.nl.

De 3FM-dj liet anderhalve week geleden weten dat zijn middagshow moet stoppen; vanaf september nemen Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen het tijdslot over. “Ik ben niet per se boos, maar ik vind het gewoon heel erg jammer. Ik had nog wel 100 jaar door willen gaan.”

Luistercijfers

In juni 2015 volgde Van der Lende radio-dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga op, die naar Radio 538 verhuisden. Het middagprogramma van Van der Lende bleef, ondanks verwoede pogingen, dalen in de luistercijfers. Het marktaandeel op het drive time-tijdslot daalde in twee jaar tijd van 10,3 naar 5,6 procent. Volgens Van der Lende waren de luistercijfers echter wel boven het zendergemiddelde. “Dus daaraan kon het niet liggen.”

Van der Lende gaat vanaf september in het weekend tussen 19:00 en 22:00 uur een programma maken op 3FM. “Ik geloof wel echt dat het goedkomt. 3FM is zo’n sterk merk en weet ook wel weer waarvoor het staat”, aldus de dj.

Foto: Michel Schnater | BNN