Home Landelijke radio NPO 3FM Pinkpop twijfelt over doorgaan met mediapartner 3FM

Pinkpop twijfelt over doorgaan met mediapartner 3FM

Pinkpop overweegt te stoppen met de samenwerking met mediapartner NPO 3FM. Het muziekfestival meent vooral door de koerswijziging van de zender wellicht betere aansluiting bij een ander station te vinden. Als voorbeeld wordt nu NPO Radio 2 genoemd, zo meldt De Limburger.

Festivaldirecteur Jan Smeets benadrukt tegenover de Limburgse krant dat nog niets definitief is. Hij meent wel dat het ‘vele gepraat van de dj’s op 3FM ten koste gaat van het draaien van muziek’. Volgens De Limburger is dat Smeets een doorn in het oog. Ook vindt de festivaldirecteur dat 3FM popmuziek te veel beschouwt als een genre voor jongeren.

In gesprek

Radio 2 zegt open te staan voor een gesprek met Smeets. “Radio 2 is tegenwoordig een zeer brede muziekzender voor een volwassen doelgroep. Pinkpop is voor jong en oud een van de belangrijkste festivals in het jaar”, aldus Jurre Bosman, directeur radio bij de NPO.

3FM is al jaren steevast mediapartner van Pinkpop. De zender doet ieder jaar uitgebreid verslag van het festival in Landgraaf.

Foto: Ben Houdijk | NPO 3FM