Home Landelijke radio NPO 3FM Frank van der Lende bevestigt: middagshow stopt

Frank van der Lende bevestigt: middagshow stopt

Frank van der Lende heeft vanmiddag in zijn programma bevestigd dat hij 1 september stopt met de middagshow. RadioFreak.nl wist eerder al te melden dat het middagprogramma van NPO 3FM stopt. Van der Lende liet weten dat het niet zijn eigen keuze is geweest om te stoppen. “Ik vind het echt heel kut omdat ik iets moois heb opgebouwd. Ik wil graag verder bouwen en nog honderd jaar doorgaan. Maar het stopt.”

“De afgelopen twee jaar waren fantastisch, maar er is anders besloten. Ik merk dat ik het daar best wel moeilijk mee heb…” De dj krijgt een nieuw programma in het weekend. “Ik ga lekker festivals afstruinen en veel met live-muziek doen.

Van der Lende volgde in juni 2015 radio-dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga op, die met hun ‘Coen & Sander Show’ naar Radio 538 verhuisden. Het middagprogramma van Van der Lende bleef ondanks verwoede pogingen luisteraars verliezen. Het marktaandeel op het drive time-tijdslot daalde in twee jaar tijd van 10,3 naar 5,6 procent.

De middagshow van Van der Lende stopt eind deze maand al. Officieel is nog niet duidelijk wie de middagshow overneemt, maar volgens diverse bronnen gaan Mark van der Molen en Ramon Verkoeijen dat doen; zij maken nu nog een lunchprogramma. In september zou de nieuwe programmering ingaan.

Foto: Michel Schnater | BNN