Home Landelijke radio NPO 3FM Frank van der Lende: “Luistercijfers 3FM nooit meer naar de top”

Frank van der Lende: “Luistercijfers 3FM nooit meer naar de top”

Frank van der Lende denkt dat NPO 3FM nooit meer de luistercijfers gaat behalen van een aantal jaar geleden. “Het komt nooit meer op het niveau van wat het was, want jongeren luisteren minder radio dan ouderen”, zegt hij in het AD.

Van der Lende zegt zich niet druk te maken over de kwakkelende luistercijfers van 3FM. “Nee, de nieuwe programmering kost gewoon wat tijd. We zijn die jongere doelgroep aan het veroveren en dan moet je geduld hebben. Radio gaat nooit verloren hoor, simpelweg omdat mensen zich graag blijven identificeren met radiomensen en een station.”

Gisteren werd bekend dat Basyl de Groot per direct opstapt als zendermanager bij 3FM. Hij vervulde die taak nog geen jaar. De Groot stopt op eigen verzoek. Met De Groot aan het roer heeft 3FM een nieuwe koers ingezet om meer jongeren te bereiken, maar de veranderingen hebben de neergaande trend vooralsnog niet weten te keren.

Dalende luistercijfers

De luistercijfers van 3FM zitten al lange tijd in een dalende lijn. Waar de zender in mei-juni 2015 nog een marktaandeel van 9,2 procent behaalde, is het aandeel in twee jaar tijd gedaald naar 4,8 procent. En hoe anders stond de zender er in december-januari 2013 voor, toen het dankzij onder meer Serious Request 2012 in Enschede nog een marktaandeel van 12,1 procent neerzette.

Foto: Michel Schnater | BNN