Home Landelijke radio Basyl de Groot stopt per direct als zendermanager 3FM

Basyl de Groot stopt per direct als zendermanager 3FM

Basyl de Groot
Basyl de Groot

Basyl de Groot stopt per direct als zendermanager van NPO 3FM. Hij vervulde de functie sinds juni vorig jaar. De Groot blijft bij de zender werken, maar gaat weer terug naar de muziekredactie. “Ik geloof dat ik zo de grootste bijdrage kan leveren aan de zender”.

De Groot is blij met het nieuwe 3FM: “Ik ben trots op wat ik met het team heb neergezet. Met een jonge en getalenteerde club staat er nu een basis waarop doorgebouwd kan worden. Ik kijk er nu naar uit om me weer te kunnen toeleggen op mijn grote passie: muziek.”

Directeur NPO Radio Jurre Bosman: “3FM heeft onder Basyl de Groot een gedurfd en uniek eigen geluid gekregen. De komende periode wil ik ervoor zorgen dat 3FM zich verder ontwikkelt tot platform waar liefde voor muziek voorop staat, waar talent volop de ruimte krijgt en waar we belangrijke maatschappelijke onderwerpen aansnijden. Luisteraars die van muziek houden en een brede interesse hebben worden optimaal bediend bij 3FM.”

Terug naar de muziek

Basyl de Groot was sinds juni 2016 officieel zendermanager van 3FM maar vervulde die taak al als intrim sinds januari dat jaar. Hij volgde toen de vertrokken Wilbert Mutsaers op. De Groot was op dat moment Manager Muziek van de zender. Met het stoppen als zendermanager wil hij weer terug naar een functie voor de muziek bij de zender.

Jurre Bosman neemt tijdelijk waar als zendermanager van 3FM.

Foto: Hans-Peter van Velthoven | 3FM