Home Landelijke radio NPO Radio 2 Columnist Vincent Bijlo door het stof vanwege blunder Radio 2

Columnist Vincent Bijlo door het stof vanwege blunder Radio 2

Vincent Bijlo

Gerard Ekdom en Wouter van der Goes door elkaar halen. Het overkwam radiocolumnist Vincent Bijlo van het AD. De ‘radiokenner’ schreef woensdag in de krant over Gerard Ekdom en diens salaris van 288.000 euro, maar had niet door dat de dj deze week in verband vakantie vervangen wordt door Wouter van der Goes.

Op Twitter gaat Bijlo door het stof. “Oprechte excuses aan NPO Radio 2. Ik heb Wouter van der Goes aangehoord voor Gerard Ekdom. Ik maak het goed als Gerard terug is”, twittert hij vandaag. In het AD zegt Bijlo: “Ik dacht nog heel even: Hee, is dat Ekdom? Ik herinnerde mij zijn stem heel anders, veel harder, maar goed, het was nog vroeg. Misschien, dacht ik, bestaat er een Radio 2 ochtendtoon.”

‘Hele hoop geld’

Bijlo luisterde afgelopen week naar de ochtendshow op Radio 2 – met Wouter van der Goes als vervanger. De columnist schreef woensdag in het AD: “Gerard strooit meteen aan het begin van de show al met leuke weetjes (…) Gerard belt met John Scheurkogel. Goeie peer. Hij heeft 5.000 speciale Feyenoordrozen ontworpen, drie euro het stuk (…) Zo gaat het voort. Leuke, rustige gesprekjes, plaatjes en een mooi liveoptreden van Kim Janssen, onthoud die naam. Maar of dat nou 288.000 euro moet kosten, zo’n ochtendshow? Het is een hele hele hele hele hoop geld.”

Radiocoach Pierre Papa reageert op Twitter: “Die radiocolumn is in ieder geval nooit meer ‘aan’…”