Home Landelijke radio ‘Frank Dane volgt Evers op en krijgt half miljoen per jaar’

‘Frank Dane volgt Evers op en krijgt half miljoen per jaar’

Frank Dane

Frank Dane wordt definitief de opvolger van Edwin Evers. Daaraan twijfelt De Telegraaf niet meer. Het verhaal gaat al langer de ronde dat Dane de gedroomde opvolger is in de ochtend van de hitzender. “Radio 538 mag dan proberen een soort van hype te creëren rond de opvolging van Edwin Evers – hij kondigde afgelopen vrijdag zijn afscheid aan – in werkelijkheid is allang geregeld dat Frank Dane de ochtendshow van hem overneemt”, schrijft de krant. Bronnen binnen Talpa Radio, de eigenaar van Radio 538, zouden dat bevestigd hebben.

“Evers Staat Op was niet alleen in de luistercijfers een groot succes, maar ook commercieel”, zegt een ingewijde. “Intern wordt Evers gezien als een adverteerdersmagneet en de grootste uitdaging voor Dane is om dat te blijven. Er zijn weleens berekeningen op losgelaten, waaruit bleek dat Evers goed is voor zo’n veertien à vijftien miljoen euro éxtra reclame-inkomsten, wat meteen zijn legendarische salaris verklaart.”

Half miljoen

Of de sidekicks Niels van Baarlen, Rick Romijn en nieuwslezer Henk Blok blijven is nog onduidelijk. Evers betaalt hen zelf. Dane zelf zou in ieder geval een half miljoen euro per jaar gaan verdienen.

Foto: William Rutten