Home Landelijke radio Reacties op stoppen ochtendshow ‘Evers Staat Op’

Reacties op stoppen ochtendshow ‘Evers Staat Op’

Massaal werd er vandaag gereageerd op het nieuws dat Edwin Evers eind dit jaar stopt met zijn ochtendshow ‘Evers Staat Op’ op Radio 538. Een greep uit de reacties van bekende radio-dj’s.

538-dj Coen Swijnenberg noemt het ‘het grootste radionieuws in jaren’. “Ik kan geloof ik nog niet bevatten dat dit echt gaat gebeuren. Gelukkig hebben we bij Radio 538 nog het hele jaar om een plek voor z’n standbeeld te zoeken.”

3FM-dj Michiel Veenstra: “Een diepe, diepe buiging voor deze koning.” Voormalig Radio Veronica-dj Rick van Velthuysen: “Nieuws dat je zag aankomen, maar je dat dan toch verrast.” Radiocoach Pierre Papa noemt het ‘een einde van een tijdperk’. “En het begin van een nieuw privéleven van Edwin.”

Sjors Fröhlich, zenderbaas van BNR Nieuwsradio: “Radioheld zonder weerga. Dank je wel.” Voormalig 3FM-dj Roosmarijn Reijmer heeft ’tranen in haar ogen’ na het terugluisteren van het fragment. “Liedje ook erna…”

“Koning van de ochtend Edwin Evers stopt met de ochtendshow. Einde van een tijdperk”, reageert SLAM!-dj Joost Burger. “Evers is een #held. Dat hele team trouwens”, twittert Wouter van der Goes van NPO Radio 2. “Iedere dag sowieso een 9 scoren en meestal een 10. Ik vind daar iets van.” Ook Gerard Ekdom vindt Evers ‘een held’. “Diepe buiging voor Edwin Evers. Eindelijk uitslapen.”

“EEEVEEERRS! Wat een icoon op de radio”, meldt Frank van der Lende van 3FM, met daarbij de hashtag #eversblijftliggen. Ook Jordi Warners van SLAM! komt superlatieven te kort. “Wat een enorme koning”, twittert hij.

Qmusic-dj Mattie Valk: “21 jaar. Wat een prestatie. Een hele diepe buiging.”

Martijn Biemans, voormalig Radio 538-dj en tegenwoordig actief als muziekredacteur bij Qmusic, noemt het nieuws ‘een gemis voor de ochtend’. “Zoveel respect voor deze man en zn team! Een gemis voor de ochtend. Bedankt alvast voor de vele hilarische momenten! Vakmanschap op het hoogste niveau.”

Radio 10-dj Lex Gaarthuis: “Door jou ontdekt dat radio het mooiste is wat er bestaat. Dankjewel, koning.” 538-dj Dennis Ruyer noemt Evers ‘een radiolegende en vakman in hart en nieren’. Astrid de Jong van Radio 1 vindt het ’toch even schrikken’.

Foto: William Rutten