Home Landelijke radio NPO 3FM Erik de Zwart: “Wissel kavels Radio Veronica en Radio 10 om”

Erik de Zwart: “Wissel kavels Radio Veronica en Radio 10 om”

Erik de Zwart

Als de geruchten waar zijn dat Giel Beelen naar Talpa Radio zou gaan, denkt Erik de Zwart dat het verstandig is de kavels van Radio Veronica en Radio 10 om te wisselen. Radio Veronica zit op een kavel dat nauwelijks tot geen nieuwe muziek mag uitzenden. “En ik denk niet dat Giel Beelen alleen maar gouwe ouwen gaat draaien”, zegt De Zwart vandaag in het AD.

Van de vier zenders van Talpa Radio doet Radio Veronica het momenteel het minst goed. De Zwart pleit er daarom voor om van Veronica een pop- en rockzender te maken. “Dan voeren zij mijn oude plan uit”, aldus De Zwart, van eind 2014 tot oktober vorig jaar zendermanager van Radio Veronica.

Luisterpubliek

Bij een pop- en rockzender passen volgens De Zwart ook prima dj’s als Rob Stenders, die binnenkort afzwaait bij Radio 2, en Giel Beelen. “Waarom zou hij daar geen nieuwe muziek van een onbekend talent kunnen draaien? Als je daarmee een luisterpubliek aanboort, is het goed. In het buitenland zijn er zoveel commerciële stations die dat doen. Er liggen kansen voor een pop- en rockzender. 3FM was het, maar dat heeft flink wat luisterpubliek verspeeld.”

Gisteren werd bekend dat Giel Beelen na 20 jaar afzwaait bij NPO 3FM. Eind deze maand maakt hij zijn laatste programma.