Home Landelijke radio NPO 3FM ‘Giel Beelen naar Talpa Radio’

‘Giel Beelen naar Talpa Radio’

Giel Beelen

Giel Beelen stapt over naar Talpa Radio. Dat zeggen ingewijden aan het AD. Beelen zou daarmee een plek krijgen op een van de vier zenders van Talpa Radio; Radio 538, Radio Veronica, Sky Radio of Radio 10. Een woordvoerster van Talpa Radio zegt tegenover de krant: “Er is vanuit ons geen reactie of nieuws hierover te melden.”

NPO 3FM maakte vanmiddag haar nieuwe programmering bekend. Daarin komt Giel Beelen niet terug; de dj stopt na 20 jaar bij de popzender. BNNVARA maakte tevens bekend dat de omroep en de dj uit elkaar gaan. “Voor de dingen die Giel wil doen en wil maken is voor zijn gevoel geen ruimte op 3FM meer”, aldus BNN-VARA tegenover NU.nl.

Voor Beelen wordt het zijn eerste avontuur bij een commerciële radiozender. Het salaris van de radio-dj staat al enige tijd onder druk. De dj zou in 2015 een salaris van 565.000 euro hebben gekregen, maar zijn salaris werd na het stoppen van de ochtendshow teruggeschroefd. Dat inkomen zou in de toekomst nog verder omlaag gaan; de NPO is namelijk bezig om alle topinkomens aan banden te leggen in de WNT-3. Presentatoren zouden daardoor niet meer dan 181.000 euro per jaar verdienen.

Foto: Hans-Peter van Velthoven | 3FM

Vorig artikelDit is de nieuwe programmering van NPO 3FM
Volgend artikelJeroen van Inkel: “In januari hopelijk weer op de radio”