Home Landelijke radio NPO 3FM Gijzeling in pand 3FM

Gijzeling in pand 3FM [update]

Peperbus NPO

In het studiogebouw van NPO 3FM, de peperbus op het mediapark, is een gijzeling geweest. Dit meldt de NOS. Iets na 08.00 uur zou een man een vrouw hebben bedreigd buiten het pand. Daarna gingen ze naar binnen.

Volgens de receptioniste van het gebouw had de man een groot mes op de keel gezet van de vrouw en sprak hij gebrekkig Nederlands. Daarna ging hij met haar een aparte kamer in.

Nadat een onderhandelaar naar binnen was gegaan heeft de politie de man kunnen arresteren. Volgens de vrouw kende ze haar belager niet.

De politie heeft op zo’n vijftig meter van het gebouw een mes en een tas op straat gevonden. Agenten ter plekke spraken van een ernstig incident. Politieauto’s met zwaailichten staan buiten het gebouw en het pand is afgezet. De uitzending van 3FM werd niet bedreigd, er wordt vanaf een andere locatie uitgezonden.

Uitzendingen gaan door

Op het moment van het incident kwam de uitzending van 3FM vanaf locatie. Domien Verschuuren maakt deze week zijn ochtendshow vanaf campings in Nederland. Vanaf 09:00 uur kwamen de uitzendingen vanuit een andere locatie. Alleen NOS op 3 was aanwezig in het pand.

In het gebouw zit ook de studio van NPO Radio 2 Soul & Jazz.

Foto: Jan Willem van Hofwegen | NPO