Home Landelijke radio Domien Verschuuren: “Het zijn geen makkelijke jaren geweest”

Domien Verschuuren: “Het zijn geen makkelijke jaren geweest”

Dat 3FM het moeilijk heeft in de luistercijfers, is volgens Domien Verschuuren niet de hoofdreden om te vertrekken bij het station. “Het zijn geen makkelijke jaren geweest bij 3FM. Dat kunnen we onder stoelen of banken schuiven, maar dat is geen reden om een station te verlaten. Dan moet er wel meer voor gebeuren dan alleen dat”, zei hij voor de camera van RTL Boulevard.

Domien vindt dat het na ruim twaalf jaar 3FM tijd is voor iets nieuws. “Ik vond het tijd voor een nieuwe stap en die stap kan ik bij Qmusic gaan zetten. Nee, ik ga niet voor het geld. Ik ga echt voor de uitdaging, de nieuwe frisse energie die ik bij Qmusic voel. De middagshow is echt een droom voor mij. Ik weet zeker dat het voor heel veel mensen dé middagshow van Nederland gaat worden.”

In al die jaren bij 3FM heeft Domien zo’n beetje ieder tijdslot op de zender voor zijn rekening genomen. Van de nacht, tot aan het weekend, de late ochtend, de vroege avond en de ochtendshow. “Vier keer het Glazen Huis, ik heb Tijn en Lotte mogen ontmoeten… Nee, er is niet één hoogtepunt te noemen”, zo blikt de afzwaaiend 3FM-dj terug.

Unieke kans

Jeroen van Inkel reageerde in Boulevard op het vertrek van 3FM. “Dit is wel lullig voor je collega’s van 3FM, dacht ik als eerste”, zei de NPO Radio 5-dj. “Ik vind het wel hartstikke leuk voor Domien, het is voor hem natuurlijk een unieke kans. Maar ik heb wel mensen om mij heen horen roepen: de kapitein verlaat het zinkende schip. Dat vind ik persoonlijk iets te heftig. Maar omdat hij zo’n belangrijk programma heeft in de ochtend, gaat hij weg en laat hij toch een beetje zijn collega’s in de steek.”

Dat Q Domien wil hebben, zegt Jeroen heel goed te begrijpen. “Domien is heel goed, het is een vakman. Het zit wel helemaal in hem, hij is al van jongs af aan bezig met radio. Bovendien heeft Q zich heel lang gefocust op de ochtend met Mattie & Wietze, dus het is wel verstandig dat ze zich nu ook op de middag gaan focussen.”

Foto: Hans-Peter van Velthoven | 3FM