Home Landelijke radio Qmusic Marieke Elsinga en Mattie Valk gaan ochtendshow Qmusic presenteren

Marieke Elsinga en Mattie Valk gaan ochtendshow Qmusic presenteren

Mattie & Marieke

Qmusic gooit opnieuw zijn ochtendshow om. Nog geen jaar na de komst van Igmar Felicia en Fien Vermeulen stoppen zij alweer in de ochtend en neemt Marieke Elsinga hun plek in. Vanaf dit najaar zal zij samen met Mattie Valk de ochtendshow ‘Mattie & Marieke’ presenteren.

In de wandelgangen gaat het gerucht dat de samenwerking tussen Mattie Valk en Igmar Felicia niet zo soepel verliep. Het lijkt er dan ook op dat hij zelf heeft gekozen te stoppen in de ochtend. “Igmar heeft eerder aangegeven een andere plek te ambiëren binnen de programmering. Hij krijgt zijn eigen programma in de vooravond. Dit geeft hem ook de ruimte om zijn online en tv ambities verder te ontplooien”, laat Qmusic weten.

Fien Vermeulen krijgt een plek in de middag, waar ze de vaste nieuwslezer van Domien Verschuuren wordt.

Elsinga

Marieke Elsinga is geen onbekende voor Qmusic. Ze begon in 2013 bij de zender toen ze het Q-College won. In 2016 koos ze voor een tv-carrière en kreeg ze een plek in RTL Late Night. Tegenwoordig is ze te zien in onder meer RTL Boulevard. Ze heeft net bijgetekend bij RTL en zal haar werkzaamheden daar combineren met Qmusic, waar ze de afgelopen maanden al regelmatig als invaller te horen was.

“Het radiomaken is altijd blijven kriebelen en ik vind het dus ook fantastisch dat ik mijn werk bij Qmusic kan combineren met mijn werk voor RTL. Ik heb heel veel zin om de show met Mattie te gaan maken. We hebben altijd al een goede klik gehad en wat is er nou leuker dan samen elke dag Nederland wakker maken?”, aldus Marieke Elsinga.

Startdatum

Mattie Valk is daarmee de afgelopen jaren de enige vaste waarde in de ochtend van Qmusic. Hij was tot ruim een jaar geleden onderdeel van ‘Mattie & Wietze‘, waarna hij tijdelijk alleen achterbleef. In september lanceerde het radiostation een nieuw concept genaamd ‘Live!’ met naast Mattie Valk wisselende presentatoren. Dat hield het maar een maand vol, waarna het programma verder ging als ‘Mattie, Igmar & Fien‘.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe ochtendshow officieel van start gaat. Waarschijnlijk zal dat gelijktijdig zijn met de komst van Domien Verschuuren zijn, wanneer de programmering dus zal worden omgegooid.