Home Landelijke radio Domien: ‘3FM heeft voor altijd een plekje in m’n hart’

Domien: ‘3FM heeft voor altijd een plekje in m’n hart’

Domien Verschuuren

Domien Verschuuren heeft afscheid genomen van NPO 3FM. Zojuist maakte hij z’n laatste ochtendshow. Vanaf 1 oktober is hij te horen in de middag van Qmusic. “In 2001 kreeg ik de tip dat ik eens naar Ruud de Wild moest luisteren. Sindsdien is de radio niet meer van 3FM af geweest”, zo zei hij in de laatste minuten van zijn show. “Als er een moment is om m’n vleugels uit te slaan en wat anders te gaan doen, dan is het nu.”

De dj blikte terug op de afgelopen jaren, waarin er veel veranderde bij de zender en veel luisteraars vertrokken. “Het is niet makkelijk geweest, ook voor jou als vaste fan van de zender. Maar ik weet dat het goed komt. Ik weet dat er maandag een nieuwe periode gaat beginnen voor 3FM. Ik weet dat dit station er weer bovenop gaat komen, dat het sterker gaat worden dan ooit. En over twee maanden denk ik: ik had nooit weg moeten gaan. Maar dat hoort er allemaal bij. 3FM heeft voor altijd een plekje in m’n hart.”

Luister hieronder de laatste woorden van Domien op 3FM:

Domien neemt een deel van z’n team mee naar Qmusic. Producer Bas Louissen maakt de overstap. Sander Hogendoorn neemt de ochtendshow op 3FM vanaf maandag over.

Domien Verschuuren

Domien begon in 2006 bij 3FM en presenteerde er tal van programma’s. De laatste anderhalf jaar was hij in de ochtend te horen.

De dj zat al langere tijd in z’n maag met de situatie bij 3FM. Hij liet meerdere malen blijken dat hij moeite heeft met de dalende luistercijfers, al zegt hij begin 2016 nog dat er ‘totaal geen paniek is’ bij 3FM. Er volgen daarna vele interviews.

Foto: Michel Schnater | BNN