Gijs Lensink stapt op als directeur van RTV Noord. Bij de regionale omroep van de provincie Groningen is het de laatste tijd onrustig. Volgens de omroep ontstond die onrust naar aanleiding van een intern veranderingsproces, gericht op de werkwijze en bedrijfscultuur. Er wordt nu gezocht naar een tijdelijke directeur.

Volgens directeur Gijs Lensink, die tien jaar geleden aantrad, vraagt de situatie om nieuw leiderschap. Daarom heeft hij besloten om ruimte maken voor een opvolger. Onder Lensinks leiding groeiden de kijk- en luistercijfers, zo stelt de omroep. “En de online kanalen behoren tot de best bezochte in Noord-Nederland.”

Brandbrief

Lensink: “Ik ben er trots op dat we deze prachtige prestaties met elkaar hebben weten te realiseren en wens alle collega’s veel sterkte en wijsheid de komende periode.”

Tientallen medewerkers van RTV Noord stuurden begin deze zomer een brandbrief aan de ondernemingsraad van de regionale omroep. Het personeel gaf aan niet achter de nieuwe koers en organisatie van de noordelijke omroep te staan.

Foto: RTV Noord