‘Nachtzuster’ maakt dit jaar opnieuw kans op de prijs voor Beste Nachtprogramma. Programmamaakster Astrid de Jong sleepte de prijs in 2016 en 2019 ook al binnen. Dit keer neemt ze het bij de RadioFreak Awards op tegen ‘Giel’ en ‘Wildgroei’, beide nachtshows op NPO Radio 2. “Van Giel kan natuurlijk niemand winnen en de jongens van ‘Wildgroei’ vind ik geweldig. Dus sowieso een leuk lijstje om in te staan”, vertelt Astrid.

‘Wildgroei’ is een relatief nieuw nachtprogramma: de show is sinds vorig jaar april te horen op NPO Radio 2, in de nacht van zondag op maandag. Het programma wordt gepresenteerd door Evert Duipmans en Jeroen Mulder. “Die twee jongens bouwen een heerlijke, humoristische sfeer in de nacht van Radio 2”, zegt een van de zendermanagers die ‘Wildgroei’ nomineerde voor de awards.

Waardering

“We zijn super blij met deze nominatie”, laat maker Evert Duipmans weten. “Het is mooi om te zien dat de manier waarop we ons proberen te onderscheiden van andere programma’s opvalt en gewaardeerd wordt. Een mooie aanmoediging om verder te blijven bouwen aan de show.”

Ook Giel Beelen maakt kans op de prijs van Beste Nachtprogramma. “Giel heeft zichzelf opnieuw uitgevonden”, zegt een van de zenderbazen die de radiomaker nomineerde.

>> Stem op de RadioFreak Awards 2021

Foto: Nico Kroon | Omroep MAX