Na een jaar stopt Dionne Stax alweer met het presenteren van het programma ‘Stax&Toine’ op NPO Radio 1. Ze is naar eigen zeggen te druk met haar tv-werk voor AVROTROS. Mischa Blok neemt het stokje vanaf 1 maart over, als nieuwe medepresentator naast Toine van Peperstraten.

Dionne laat in een reactie weten: “Door mijn drukke opnameschema’s voor televisie is het helaas niet langer mogelijk om naast mijn tv-werkzaamheden ook een dagelijks radioprogramma te presenteren. Met pijn in mijn hart heb ik dan ook moeten besluiten te stoppen met de presentatie van ‘Stax&Toine’.”

Mischa Blok vervangt Dionne, waarmee het programma vanaf 1 maart ‘Blok&Toine’ gaat heten. Het nachtprogramma van Mischa wordt overgenomen door Milou Brand.

‘Stax&Toine’ is sinds januari 2020 te horen op NPO Radio 1. Het programma van Dionne en Stan moet de middag van Radio 1 verjongen. “We zijn inmiddels een jaar bezig en ik heb het idee dat het programma aardig staat”, zei Toine van Peperstraten eind vorig jaar tegen deze site. “Met ‘Stax & Toine’ zijn we een nieuwe weg ingeslagen op NPO Radio 1: een soort magazine, waarin wat meer muziek te horen is.”

Foto: AVROTROS | Elvin Boer