‘Stax&Toine’. Zo gaat het nieuwe middagprogramma van NPO Radio 1 heten. Dionne Stax en Toine van Peperstraten presenteren vanaf het nieuwe jaar (6 januari) het tijdslot tussen 14:00 en 16:00 uur. In het AVROTROS-programma worden, naast het nieuws van de dag, ook nieuwtjes op het gebied van onder meer lifestyle, wonen, muziek, reizen en consumentenzaken behandeld.

Dionne en Toine ontvangen in hun nieuwe show ook gasten en laten luisteraars aan het woord. ‘Hiermee biedt het een verbreding van het scala aan de onderwerpen die nu al bij NPO Radio 1 aan bod komen’, aldus AVROTROS. Het nieuwe duo moet voor een betere (door)beluistering van de middag op Radio 1 zorgen.

Aan elkaar gewaagd

De komst van Dionne Stax naar Radio 1 werd afgelopen zomer al bekendgemaakt. “Stax&Toine wordt een spannende ontdekkingsreis voor ons allemaal, waar ik erg naar uitkijk”, laat ze weten. Toine van Peperstraten: “Ik vind het mooi dat we niet alleen de deskundige aan het woord laten, maar ook de luisteraar zelf en gasten die iets bijzonders gaan doen. Dionne en ik zijn aan elkaar gewaagd, dus dat wordt erg leuk”.

Voor het nieuwe programma krijgt AVROTROS een uur extra zendtijd op Radio 1. ‘Radio EenVandaag’, ook van AVROTROS, verhuist naar 16:00 tot 17:00 uur. Dat gaat ten koste van ‘Nieuws & Co’, het programma van Lara Rense dat door de veranderingen een uur zendtijd moet inleveren. Lara liet eerder al weten daar niet blij mee te zijn.

Toine van Peperstraten stopt binnenkort met zijn nachtprogramma op NPO Radio 2. Hij wordt opgevolgd door drie vrouwen.

Foto: Elvin Boer | AVROTROS