Het programma van Danny Vera op Radio Veronica is per direct stopgezet. Reden zijn volgens de maker, die vooral bekend is als muzikant, bezuinigingen bij het station. “Heel erg jammer, maar zo gaan die dingen in de radiowereld”, zegt Danny. Hij bedankt Rob Stenders, die hem ooit naar Veronica haalde.

Danny was sinds drie jaar te horen op Radio Veronica met ‘Vera’s Vintage Vibes’. Hij presenteerde het programma in het begin op de zondag tussen 10:00 en 12:00 uur, maar later werd dat zondagavond van 20:00 tot 22:00 uur.

Onlangs nam Radio Veronica ook al afscheid van Herman Hofman, Ed Struijlaart en Jeroen Drogt. Zij moesten plaatsmaken voor Wouter van der Goes, Frank van ’t Hof en Gerard Ekdom, die afkomstig zijn van NPO Radio 2 en Radio 10. Wout en Frank zijn sinds vorige week gestart met hun middagshow op Veronica, Gerard start naar verluidt in september met zijn ochtendprogramma.

Update woensdag
Radio Veronica laat in een reactie aan RadioFreak.nl weten dat er geen sprake is van bezuiniging en dat het direct stoppen bij de zanger zelf vandaan komt. “We vinden het erg jammer om te stoppen met het programma van Danny. We zijn aan het investeren in een solide programmering voor de komende tijd en daarbinnen is voor Danny’s programma op dit moment helaas geen plek. We danken Danny voor de vele uren bevlogen radio die hij heeft gemaakt. Overigens is de keuze om direct te stoppen van hemzelf geweest.”

Foto: Radio Veronica | Ben Houdijk