Gerard Ekdom heeft afscheid genomen van zijn programma op Radio 10. Om iets voor 10:00 uur startte hij zijn laatste plaat in. “Bijna zes jaar heb ik hier de ochtendshow gegaan”, zo zei hij. “Gedurende de reis kom je op kruispunten terecht. En dan moet je kiezen voor acceptatie of avontuur.” Volgens Gerard heeft hij de weg van het avontuur gekozen. “De kans om met een oude vriendenclub iets tofs te gaan doen. Ik heb gekozen m’n gevoel te kiezen.”

Gerard gaat de ochtendshow op Radio Veronica tussen 06:00 en 10:00 uur presenteren, zo werd in januari al bekend. Hij was sinds 2018 te horen in de ochtenduren op Radio 10. Die zender zei eerder dat Gerard nog tot eind juli de ochtendshow presenteert, maar dat blijkt dus niet het geval.

“De Radio 10-luisteraar ga ik ook missen. En toch voelt het goed om de volgende stap te gaan nemen”, zo sloot Gerard vanochtend af. Volgens luisteraars zou Rob Stenders onlangs hebben gezegd dat Gerard er op maandag 2 september met zijn ochtendshow start. Een woordvoerder van Veronica heeft dat nog niet bevestigd.

Foto: Radio 10 | Jesaja Hizkia