Het NTR-programma ‘Mangiare!’ neemt vanavond na twaalf jaar afscheid van NPO Radio 1. In augustus werd al duidelijk dat het zendermanagement wilde stoppen met het programma. De makers sluiten het programma tussen 19:00 en 20:00 uur af met terugblikken op culinaire hoogtepunten.

Jarenlang presenteerde Petra Possel het culinaire programma op NPO Radio 1. Met vaste rubrieken zoals de reportage van Chris Bajema, jongste bediende Jannekee Kuijper en de luisteraarswedstrijd onder leiding van Francien Knorringa. In de laatste uitzending zullen Petra, Jannekee, Francien en Chris terugblikken op al die jaren ‘Mangiare!’.

Petra Possel kijkt terug op een dierbare tijd: “Mangiare is mijn meest persoonlijke programma, een feest waaraan ik alleen maar goede herinneringen heb. Het hoogtepunt was de inzending van een vrolijk, felgekleurd knutselwerk van een trouwe luisteraar: een plastic mes en vork op een plankje geplakt met de naam van het programma erboven geschilderd, een pointillistisch meesterwerkje.”

Nieuwe zendermanager

Volgens de radiopresentatrice heeft de zenderleiding besloten om het programma te schrappen. “Je houdt van dit programma of je houdt er niet van. En de nieuwe zendermanager van Radio 1, (Klaske Tameling, red.) houdt niet van ons programma. Dat was van de meet af aan duidelijk.”

In januari komt er een misdaadprogramma op het tijdsslot van ‘Mangiare!’.

Foto: NTR