Patrick Lodiers heeft het er moeilijk mee dat hij zijn presentatiewerk op NPO Radio 1 heeft moeten opgeven. “Het valt mij zwaarder dan gedacht”, zegt hij in de Tafkal Podcast. “Elke vrijdag radiomaken vond ik echt te gek om te doen. Daarnaast is er een hele redactie die je ineens niet meer ziet, waar je van geamputeerd bent. Dat heb ik nog niet echt een plek weten te geven. Het is een gekke leegte.”

De presentator moest op 1 maart gedwongen stoppen met ‘De Nieuws BV’ op NPO Radio 1. “Net als op de televisie zijn radioprogramma’s aan verandering onderhevig. Dit speelt al een tijdje”, zei Patrick daar toen over. “Het is heel jammer, want mijn liefde voor radio is hier wel begonnen.”

Nu hij voor de podcast weer een microfoon voor zich heeft, merkt hij extra hoe zeer hij het presenteren op de radio mist. “Je hebt toch een soort van ritme als je elke vrijdag dat programma maakt. Daarnaast verving ik vaak collega Natasja Gibs als ze op vakantie was. Ik had wel gedacht dat het een flinke dobber zou worden, maar het valt toch zwaarder”, vertelt Patrick in de podcast.

Patricks plek is overgenomen door Stephan Komduur, die al invaller was bij ‘De Nieuws BV’.

Foto: Annemieke van der Togt