Home Landelijke radio Coen en Sander: “We zijn meer op elkaar gaan lijken”

Coen en Sander: “We zijn meer op elkaar gaan lijken”

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zijn meer naar elkaar toegegroeid. Dat zeggen de twee in een interview met blad Viva. “We zijn de afgelopen twaalf jaar meer op elkaar gaan lijken, als een hond op zijn baasje. Ik wat rustiger, Coen wat uitbundiger”, aldus Lantinga. “Coen is heel evenwichtig. Niet snel gek te krijgen. Als iets tegenzit of spannend is, kan Coen dat heel rustig benaderen. Ik ben impulsief en chaotisch, maar hij is in balans. Daar ben ik wel jaloers op. Ik voel me daar ook prettig bij”, vervolgt Lantinga.

Het radio-duo begon in september 2004 met hun programma ‘Lantinga en Swijnenberg’ op 3FM. “Sander zocht meteen de randjes op. Ik heb daardoor wel een tijdje met zweetparels op mijn hoofd in de studio gezeten. Hoe ga ik dit in gódsnaam doen?”, aldus Swijnenberg over de beginperiode. “Maar hij heeft er daarmee ook voor gezorgd dat ik wat meer uit mijn schulp kroop. Zonder Sander was ik een braaf jongetje gebleven.”

Swijnenberg en Lantinga zijn in september 12,5 jaar als duo op de radio te horen, sinds augustus 2015 op Radio 538. “Onze overstap naar Radio538 heeft gezorgd voor een hoop nieuwe energie. Dat was ook de reden om die stap te maken”, aldus Swijnenberg. “Als het aan mij ligt, gaan we nog twintig jaar door. Al zijn we dan misschien te oud voor 538”, aldus Swijnenberg. “Dan ben jij zestig, Sander!”

Foto: William Rutten