Biem Buijs stopt als nieuwslezer op NPO 3FM, omdat hij meer tijd wil vrijmaken voor zijn gezin. “3FM is de zender waar ik zo ontzettend van houd. Maar je wordt op een gegeven moment te oud, al vind ik mezelf nog niet te oud”, vertelde Biem vanmiddag in het middagprogramma.

De belangrijkste reden om te stoppen op 3FM is zijn veranderde privésituatie, vertelt Biem. “Mijn vriendin werkt ook bij de radio. Zij gaat iets heel leuks doen op een ander radiostation. Namelijk ook nieuwslezen, maar wel precies op hetzelfde tijdstip.”

Chantal Quak

Hij doelt op zijn vriendin Chantal Quak, die vanaf het nieuwe jaar fulltime te horen is als nieuwslezer in de middagshow van Rob van Someren op Radio 10. Biem: “Er zijn ook twee kleine kindjes, die moeten uit school gehaald worden en naar de kinderopvang worden gebracht. Iemand moet dat doen. Ik moet maar eens wat anders gaan doen, anders blijf je ook zo hangen. Maar ik heb een heel leuke tijd gehad bij 3FM.”

Biem over zijn vertrek:

Sinds 2010 is Biem te horen als nieuwslezer op 3FM, onder de noemer NOS op 3. Hij begon met het nieuws te lezen in de ochtendshow van Giel Beelen. In de loop der jaren wisselde hij meermaals van tijdsloten. Ook was hij een tijdlang te zien als tv-presentator. Tegenwoordig is hij in de middag te horen op 3FM.

Begin januari is Biem voor het laatst te horen op 3FM. Wat hij daarna gaat doen, is nog onduidelijk.

Foto: NOS