Home Landelijke radio NOS op 3-Radionieuwslezer Biem Buijs wordt ook tv-presentator

NOS op 3-Radionieuwslezer Biem Buijs wordt ook tv-presentator

NOS op 3-radionieuwslezer Biem Buijs gaat ook op televisie presenteren. Vanavond is de 33-jarige nieuwslezer voor het eerst te zien als vaste vervanger van de NOS op 3-presentatoren Anic van Damme en Mustafa Marghadi op Nederland 3. Hij vervangt daarmee René van Brakel die overstapt naar het NOS Journaal. Biem combineert zijn nieuwe rol met zijn huidige werk als radionieuwslezer.

Biem presenteert al een kleine vier jaar de radio-uitzendingen van NOS op 3, die te horen zijn op 3FM, FunX en Radio 6. Daarvoor werkte hij onder meer op de economieredactie van het Radio 1 Journaal.

Biem noemt zijn functieverbreding een unieke kans: "Radio is mijn grote liefde. Dat televisie daar nu bij komt, vind ik heel interessant en een enorme uitdaging. Het werk bij NOS op 3 vind ik geweldig. Wat mij drijft is nieuws maken voor mensen voor wie nieuws volgen niet zo vanzelfsprekend is. Die groep wil ik raken door verhalen te vertellen waardoor ze ineens denken… ‘hé, dit gaat over mij’. Of ‘nu snap ik het wél’. Dat hoop ik nu ook te kunnen doen bij televisie: nieuws maken voor iedereen, met goeie verhalen en journalistiek die staat als een huis."

Chef van NOS op 3, Gerard de Kloet: "We zijn blij dat Biem er bij komt. Hij heeft, zo bleek bij de screentest, ook voor tv precies de juiste uitstraling. En ik vind het heel mooi dat er nu een dwarsverband komt tussen de radio- en televisietak van NOS op 3. Een van onze vaste radiostemmen wordt nu ook een televisiegezicht."