Home Landelijke radio Biem Buijs wordt vaste nieuwslezer in 3FM-ochtend

Biem Buijs wordt vaste nieuwslezer in 3FM-ochtend

Biem Buijs gaat vanaf de zomer het nieuws lezen in de ochtend op 3FM. Dat gaat hij doen op een aantal vaste dagen in de week, zo laat de NOS aan RadioFreak.nl weten. Buijs volgt Rachid Finge op, die aan de slag gaat bij Google.

Samen met Joeri Stubenitsky gaat Buijs het nieuws van NOS op 3 lezen in de ochtenden op 3FM. “Zij gaan op vaste dagen in de week het nieuws lezen, dus niet week-op-week-af zoals in de huidige situatie“, aldus de NOS. Rachid Finge is vrijdag voor het laatst te horen op 3FM. Tot de zomer wordt zijn plek ingevuld door verschillende NOS op 3-nieuwslezers.

De 35-jarige Buijs leest sinds 2010 het nieuws op 3FM, de laatste tijd vooral op invalsbasis en in het weekend. Buijs was jarenlang iedere vrijdagochtend te horen als nieuwslezer op 3FM. Ook presenteerde hij de ochtendjournaals op televisie en was hij ’s avonds te zien in het tv-programma van NOS op 3. Buijs is tevens achter de schermen actief als redacteur bij NOS op 3.

“(Ochtend)radio is zo mooi!”, aldus Buijs. “Het idee dat je direct praat met iemand die achter het stuur zit, de afwas doet of nog in bed ligt. Alsof je er even naast komt zitten en in gewone woorden vertelt wat er aan de hand is in de wereld.”

Foto: Stefan Heijdendael | NOS

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.