Qmusic mengt zich met de Q-escape room weer in de strijd om de luisteraar in de maand december. Net als Radio 10, NPO 3FM, Radio 538 en NPO Radio 2 probeert de zender luisteraars aan zich te binden. Vanaf 15 december worden Mattie Valk, Marieke Elsinga en Domien Verschuuren weer voor onbepaalde tijd opgesloten. Dit jaar gaat ook Bram Krikke de uitdaging aan. Ze mogen pas naar buiten als ze de muzikale code kraken en luisteraars kunnen ze daarbij helpen.

Bram Krikke neemt dit jaar de plek van Kai Merckx in, die binnenkort zijn eerste kindje verwacht. Bram vertelde vanochtend aan Mattie, Marieke en Domien in de ochtendshow: “Ik heb een aantal keer een escape room gedaan en ik weet dan echt niet waar ik moet beginnen. Ik ga nog even alles terugluisteren van de afgelopen twee seizoenen. En ik ben ook al gewaarschuwd voor jullie. Mensen zeiden: die zijn helemaal gek.”

Vorig jaar lukte het de dj’s pas na vier dagen om te ontsnappen. De dj’s krijgen ieder een ultrakort fragment van een hit uit de rijke geschiedenis van de Top 40. De enige manier om uit de escape room te komen, is het raden van de juiste titel + artiest, de oplossing van de muzikale code. In de Q-escape room bevinden zich allerlei puzzels die de dj’s dichter bij de oplossing brengen. Elke dag tussen 06:00 uur en 20:00 uur wordt er live radio gemaakt vanuit de Q-escape room. Mattie, Marieke, Domien en Bram verblijven continu in de escape room, ze eten en slapen er dus ook.

Foto: Qmusic