Home Landelijke radio 538Groep en Sky Radio Group sinds dit weekend samen verder

538Groep en Sky Radio Group sinds dit weekend samen verder

Radio 538

Talpa en de Telegraaf Media Groep (TMG) zijn vanaf 1 oktober 2016 hun krachten gaan bundelen, zo hebben de bedrijven vanochtend bekendgemaakt. De 538Groep en Sky Radio Group zijn nu ondergebracht in één radio- en muziekentertainment bedrijf met de radiomerken Radio Veronica, Sky Radio, Radio 10 en Radio 538.

In juli was het samengaan van de radiomerken nog onder voorbehoud van goedkeuring van de bevoegde toezichthouders en het advies van de medezeggenschapsraden van TMG. Zij hebben nu hun positieve advies gegeven over de nieuwe radio-onderneming. Ook hebben de bevoegde toezichthouders ingestemd met de samenvoeging.

In het nieuwe radiobedrijf wordt Menno Koningsberger benoemd tot algemeen directeur, Tijmen Bos wordt commercieel & business development directeur, Jeroen de Bakker is benoemd tot brand & online directeur, Dave Minneboo is benoemd tot radio directeur en Remko Blankestein tot operationeel & financieel directeur.

De verkoop van radiospots van Sky Radio en Radio Veronica wordt per 1 januari 2017 ondergebracht bij One Media Sales (OMS). Dat bedrijf regelt nu al de spotverkoop van Radio 538, SLAM!, Radio 10 en een aantal andere zenders.

Nieuw radiobedrijf
In januari werd bekend dat TMG en Talpa een joint venture oprichten waarin de radio-activiteiten van beide bedrijven worden ondergebracht. Hierdoor gaan Radio 538 en SLAM! (eigendom van Talpa) en Sky Radio en Radio Veronica (TMG) samenwerken.

Daaropvolgend kwam begin mei het nieuws dat Talpa weer volledig eigenaar wordt van Radio 10 en 100% NL. Het bedrijf van John de Mol stootte echter radiozenders SLAM! en 100% NL af en hield daarmee Radio 538 en Radio 10 over. Door die samenwerking zijn Radio 538, Radio 10, Radio Veronica en Sky Radio nu één bedrijf. Daarvan is Talpa voor 77,15 procent eigenaar en TMG 22,85 procent. Classic FM blijft voor 100 procent eigendom van TMG.

Afgelopen zaterdag trok Radio 10 in in het pand van de 538Groep in Hilversum. Sky Radio en Radio Veronica nemen later hun intrek in het pand van 538.

Samenwerking TMG en Talpa

Foto: Radio 538