Home Landelijke radio Bart van Leeuwen niet meer terug op Radio Veronica

Bart van Leeuwen niet meer terug op Radio Veronica

Bart van Leeuwen keert niet meer terug bij Radio Veronica. Dat heeft de radiozender laten weten via een officiële persverklaring.

Op 4 november paste Radio Veronica zijn koers aan en werd besloten 'Goud van Oud' uit de programmering te halen. Sindsdien is Lindo Duvall dagelijks tussen 9:00 en 12:00 uur te horen. Het station zei toen dat er nog met Bart van Leeuwen werd gesproken naar een andere plek in de programmering, maar dat bleek er toch niet in te zitten.

"Meer dan 40 jaar geleden begon voor mij het succesvolle en belangrijke hoofdstuk Radio Veronica. Dat hoofdstuk is nu definitief ten einde. Ik dank al mijn vrienden bij de Sky Radio Group en in het bijzonder bij Radio Veronica voor de fijne samenwerking, collegialiteit en vriendschap in de afgelopen tien jaar. Het ga jullie goed! Maar mijn dank gaat bovenal naar alle luisteraars die steeds weer de moeite hebben genomen om tussen 9 en 12 's morgens te kiezen voor mijn programma", aldus van Leeuwen.

Van Leeuwen, die in het echt Ton Egas heet, begon zijn radiocarriere in 1973 bij de zeezender Veronica. Van eind jaren 70 tot begin jaren 90 hij bij de publieke omroep Veronica als presentator van allerlei programma's op verschillende publieke zenders. Via RTL Radio, kwam hij in 1994 terecht bij Radio 538. Na een korte radiostilte ging hij in 2000 van start bij Radio Nationaal, om in 2003 via Radio 10 FM terug te keren bij Radio Veronica. Daar presenteerde hij de afgelopen tien jaar elke werkdag 'Goud van Oud'.