3FM heeft deze zomer op minder festivals een radiostudio staan dan de afgelopen jaren het geval was. Alleen op de festivals Best Kept Secret, Pinkpop, Down the Rabbit Hole en Lowlands staat de popzender nog met een locatiestudio voor de live-radiouitzendingen. Van zeven andere grote festivals wordt ook verslag gedaan, zo benadrukt de zender, maar dan via de onlinekanalen van 3FM.

Het festivalseizoen werd vorige maand afgetrapt met Paaspop, waar 3FM al geen radiostudio meer had staan. “Uiteraard speelt budget ook mee in de keuze voor de komst van een radiostudio naar een festivalterrein, maar het is ook een inhoudelijke afweging”, vertelt een woordvoerder van de zender.

Elf festivals

3FM doet deze zomer verslag van elf festivals, waarbij op vier festivals een locatiestudio staat voor de live-radiouitzendingen. “We maken geen onderscheid meer in de manier waarop we de festivals aanvliegen”, zegt de 3FM-woordvoerder. “We zijn als 3FM aanwezig op elf festivals om verslag te doen, on-air en online. We denken met deze manier van verslag doen juist beter in te spelen op de behoefte van onze luisteraars die ook grotendeels via social media consumeren.”

De 11 festivals waar 3FM dit jaar verslag van doet:
– Paaspop
– Dauwpop
– Best Kept Secret (met radiostudio)
– Pinkpop (met radiostudio)
– We Are Electric
– Down the Rabbit Hole (met radiostudio)
– Rock Werchter
– Zwarte Cross
– Woo Hah
– Solar
– Lowlands (met radiostudio)

Festivals naar Radio 2

3FM was vorig jaar al niet meer met een locatiestudio aanwezig op de Zwarte Cross. Reden daarvoor was toen de aangescherpte mediawet. Festivals als Concert At SEA, North Sea Jazz en de Nijmeegse Vierdaagsefeesten zijn eerder al overgeheveld aan Radio 2.

Muziekkenner en Radio 2-dj Leo Blokhuis zei onlangs nog dat het ‘nergens op slaat’ dat niet Radio 2, maar 3FM live verslag doet van Pinkpop. “Het is gewoon een Radio 2-festival inmiddels”, zei hij.

Foto: Ben Houdijk | NPO 3FM