Daniël Dekker heeft als radio-dj bereikt wat hij wilde bereiken. “Ik weet wat ik kan. En ook wat ik niet kan. Ik ben geen door God gezonden deejay als Jeroen van Inkel, Edwin Evers of Giel Beelen. Zij zijn buitencategorie. Maar wat ik doe, is wel goed. Ik zeg dat nu stellig, maar natuurlijk twijfel ik soms”, zegt Daniël in het AD.

De presentator van de Radio 2-show ‘Muziekcafé’ houdt vast aan een zin die Thomas Accda ooit tegen hem zei. “‘Als jij al dertig jaar op de radio bent, doe je echt wel iets goed hoor’, zei hij. Een heel eenvoudige observatie, maar ik was toch blij het te horen.”

Volgens Daniël hebben dj’s als Edwin Evers en Jeroen van Inkel een uitzonderlijk talent. “Zij hebben ook echt zaken veranderd. Van Inkel haalde Amerika naar de Nederlandse radio met zijn specifieke geluid. Evers maakte de personality-radio groot.”

Eurovisie Songfestival

De TROS-dj, die van 1998 tot eind 2014 het programma ‘De Gouden Uren’ presenteerde op Radio 2, verslaat ook dit jaar weer het Eurovisie Songfestival. Vorig jaar brak hij live op de radio een lans voor Waylon. “De vibe werd snel heel negatief. Mede doordat er ruzie was tussen Waylon en het AD en De Telegraaf. Ik dacht: ik moet nu iets doen.”

Een verstandige keuze? Daniël: “Natuurlijk heb ik me toen voor een karretje laten spannen. Maar dat liet ik bewust gebeuren. Waylon moest en zou naar de finale, dat voelde ik heel sterk. Dat radio-interview was natuurlijk heel erg. Ik gooide het op nationale trots. Haalde er een vergelijking met Lionel Messi bij. Maar ik moést mijn verantwoordelijkheid nemen.”

Foto: NPO Radio 2