Het liveverslag van Pinkpop hoort thuis op NPO Radio 2 en niet meer op NPO 3FM. Dat vindt muziekkenner en Radio 2-dj Leo Blokhuis. “Ik vind het altijd jammer dat Pinkpop niet op 2, maar op 3 uitgezonden moet worden. Dat slaat natuurlijk nergens op, het is gewoon een Radio 2-festival inmiddels. Maar goed, dat is een intern Hilversum-dingetje.”

Met dit jaar artiesten als Fleetwood Mac, The Cure, Jamiroquai, Lenny Kravitz en Golden Earring zou Pinkpop meer een Radio 2-festival zijn geworden, menen de critici. Leo’s mening wordt gedeeld door Evert Bronkhorst van mediabureau Vizeum. “Gezien de line-up hoort Pinkpop op Radio 2 thuis en niet op 3”, aldus Bronkhorst.

Flirten met Radio 2

3FM doet als mediapartner al jarenlang verslag van het driedaagse festival in Limburg. Toch waren er de afgelopen jaren al vaker twijfels over de samenwerking met 3FM; in 2017 overwoog Pinkpop om de samenwerking met de jongerenzender stop te zetten en werd er ‘geflirt’ met Radio 2. Vorig jaar verdween bovendien de 3FM-stage op Pinkpop.

3FM gold jarenlang als dé festivalzender van Nederland, maar inmiddels heeft Radio 2 het liveverslag van veel festivals overgenomen. Zo zijn Concert at SEA, North Sea Jazz en de Vierdaagsefeesten al enkele jaren op Radio 2 te horen.

Foto: Jasper Zwartjes | NPO Radio 2