Een luisteraar van NPO 3FM heeft de afgelopen week 138 uur en 17 minuten aan de lijn gehangen met de studio. Hij wint daarmee kaarten voor een exclusief concert van Mumford & Sons, waar alleen hij en zijn vrienden bij zijn.

Bij de actie, genaamd de ‘3FM Linecheck’, was het de bedoeling dat luisteraars zo lang mogelijk aan de lijn bleven hangen. 3FM-dj’s checkten regelmatig, zowel overdag als ’s nachts, of de kandidaten nog hingen. De 19-jarige Jasper had vanochtend nog steeds verbinding en hield het daarmee het langste vol.

Linecheck

De actie begon dinsdag met drie kandidaten, maar zij vielen al snel af. De winnaar startte dinsdagmiddag om 14:00 uur en hij bleef tot vanochtend hangen. Zodra de verbinding wegviel of een kandidaat niet binnen tien seconden reageerde op de linecheck, viel hij of zij af. Dat gebeurde gedurende de week nog regelmatig met andere deelnemers. Tijdens de finale werd er een quiz gespeeld, waarbij bij een fout antwoord de lijn alsnog zou worden verbroken.

Uit het enthousiasme van de dj’s van 3FM rond de actie is te concluderen dat de Linecheck voor herhaling vatbaar is, maar er is nog niet aangekondigd dat de actie ook daadwerkelijk terugkeert.