3FM Serious Request 2021 heeft in totaal 2.000.183 euro opgebracht voor het Wereld Natuur Fonds. De eindstand werd zojuist bekendgemaakt. NPO 3FM-dj’s Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende, Jorien Renkema en Rob Janssen zaten zes dagen opgesloten in het Glazen Huis in Amersfoort om de regenwouden in Zuid-Amerika te beschermen en te herstellen, en zo klimaatverandering tegen te gaan.

De actie van dit jaar bracht meer op dan die van 2020: toen werd er ruim 1,6 miljoen euro opgehaald. In 2019 leverde de goededoelenactie van 3FM ruim 1,5 miljoen euro op.

Overvallen door lockdown

“Het Glazen Huis was terug; en hoe”, zegt zendermanager Sharid Alles. “Ondanks dat we op dag één overvallen werden door een strenge lockdown zijn we ontzettend tevreden met deze editie, de terugkeer van het Glazen Huis en het prachtige resultaat voor het Wereld Natuur Fonds.”

Kirsten Schuijt van het Wereld Natuur Fonds: “Dit resultaat is bijna niet te geloven. Wat mooi om op deze manier 2021 en deze bijzondere samenwerking af te sluiten. Zoveel mooie acties en spontane donaties. Het is prachtig om te zien. Dankzij de massale steun van zoveel mensen in Nederland kunnen we de regenwouden in Zuid-Amerika beschermen en herstellen en daarmee klimaatverandering wereldwijd tegengaan.”

Foto: NPO 3FM | Ben Houdijk