2018 betekende voor Barry Paf zijn definitieve comeback op de radio. Hij begon als invaller op 100% NL, kreeg er in de zomer de middagshow en sinds begin deze maand is hij in de ochtend tussen 06:00 en 10:00 uur te horen. Met Barry blikken we terug op 2018 en kijken we vooruit naar 2019.

Eerst invallen op 100% NL, vervolgens de middagshow en nu presenteer je er de ochtendshow. Hoe was 2018 voor je?
“Een te gek jaar, dit had ik een jaar geleden allemaal niet durven dromen. Ik ben heel dankbaar voor de kansen die ik krijg bij 100% NL. Ze geven mij veel vertrouwen om deze show op mij te mogen nemen en dat voelt goed. Meer dan ooit weet ik hoe fijn het is om luisteraars te entertainen en te enthousiasmeren met het programma dat je maakt.”

Je loopt over van enthousiasme als je over 100% NL praat. Heb je de energie weer hervonden na je vertrek bij 538?
“In de periode dat ik niet te horen was op de radio, heb ik de tijd kunnen nemen om eens rustig te kunnen analyseren. Te voelen en te kijken wat ik nu echt leuk vind, wat mijn drijfveer is en waarom ik doe ik wat ik doe. Ik geniet ervan als ik energie, enthousiasme en positiviteit over kan brengen. Zowel real-life als op de radio. Wanneer ik mensen met een lach en een goed gevoel hun dag kan laten starten, ben ik een tevreden persoon.”

“ik heb de tijd kunnen nemen om eens rustig te kunnen analyseren. Te voelen en te kijken wat ik nu echt leuk vind”

Waarom past 100% NL zo goed bij je? Het is een totaal andere zender dan 538.
“Ik heb twintig jaar bij 538 gewerkt. Twintig jaar! Wie werkt er tegenwoordig nog zo lang bij dezelfde werkgever? Ik vond het een fantastische tijd en denk er met warme gevoelens aan terug. 100% NL is natuurlijk een ander bedrijf, maar daarom zeker niet minder leuk. Het is vergeleken met 538 een bedrijf waar een relatief kleiner team zit. Iedereen heeft een enorme drive om te ‘knallen’. Doordat de lijntjes zo kort zijn, krijg je ook veel sneller iets voor elkaar. Daarnaast is de muziek heel lekker en zijn de contacten met de artiesten heel goed.”

“Wat ik ook tof vind, is dat ik bij 100% NL meer maak dan alleen een radioprogramma. Zo heb ik nu mijn eigen YouTube serie met ‘Oude Bekenden’, waarin ik oude bekenden bezoek om te checken hoe het met ze is. Ook komen er podcasts aan.”

Nadat je vertrok bij Radio 538, was je een tijdje van de radar. Wat heb je in de tussentijd gedaan?
“Naast mijn werkzaamheden bij 538 had ik altijd al een eigen bedrijfje en werkte ik als freelancer voor allerlei verschillende projecten. De twee jaar tussen Radio 538 en 100% NL heb ik mezelf daar op kunnen focussen. Veel voice-over klussen, maar ook de presentatie van evenementen als de Coolste Baan van Nederland en Jumbo. Ook supertof om te doen, alleen miste ik wel directe collega’s en vooral de dynamiek van radio maken.”

“Daarnaast draaide ik heel veel met Menno de Boer. Samen met hem heb ik het concept ‘de RadioRave’ opgezet. Daarmee toeren we door het hele land. Iedere vijftien minuten draaien we een andere stijl. Het is supertof om zoiets met je beste maatje te kunnen doen, we kennen elkaar echt door en door.”

Wat was voor jou het radiomoment van het jaar?
“Dat was de bekendmaking van Edwin Evers dat hij stopt met de ochtend. Die brok in zijn keel toen hij dat bekendmaakte, ik voelde op dat moment zó met hem mee. Ik ben altijd fan van het eerste uur geweest van hem en zijn show. Ik heb zoveel respect voor wat hij kan en doet. Het is zeker het einde van een heel mooi tijdperk. Maar Edwin Evers komt wel terug hoor, ik ben vooral heel benieuwd waar en wanneer dat gaat gebeuren.”

“Die brok in de keel van Edwin Evers, ik voelde op dat moment zó met hem mee”

Wat of wie was de grootste verrassing op radiogebied in 2018?
“Het eerste waar ik nu aan denk is Henk Blok die naar Qmusic ging, maar even later toch besloot bij Radio 538 te blijven. Dat was wel een heel opvallende. Maar ook de Top 40 die van 538 naar Qmusic ging met alle bombarie daaromheen. Er is zoveel gebeurd in het radiolandschap het afgelopen jaar. Voor mij persoonlijk natuurlijk dat ik voor het eerst een eigen ochtendprogramma kreeg, iets wat ik nog nooit eerder had gedaan.”

Wat is je doel op radiogebied in 2019?
“De ochtendshow op 100% NL flink op de kaart zetten. Natuurlijk spraakmakende radio maken samen met mijn sidekick Patricia van Liemt. Ondanks dat we elkaar pas een kleine drie maanden kennen, hebben we zo’n enorm goede klik. We zijn een heel goede match en proberen er echt het allerbeste uit te halen. We kijken enorm uit naar 2019.”

Foto: 100% NL