Home Landelijke radio NPO Radio 1 Max van Weezel heeft nog een paar maanden te leven

Max van Weezel heeft nog een paar maanden te leven

‘Met het Oog Op Morgen’-presentator Max van Weezel (67) heeft nog een paar maanden te leven. Dit zei hij vanavond in het marathoninterview op NPO Radio 1. Dit voorjaar werd er alvleesklierkanker geconstateerd en de behandeling heeft niet geholpen.

Max zei in het interview dat hij dit voorjaar een zware operatie heeft gehad waarvan hij twee tot drie maanden moest herstellen. Vervolgens kreeg hij chemotherapie. “Vorige week heb ik te horen gekregen dat de chemotherapie niet voldoende heeft gewerkt en dat ik dus niet beter ben.”

Zijn artsen voorspellen dat hij nog twee tot drie maanden te leven heeft.

Carrière

Het grootste deel van die vier decennia sleet Max op de Haagse redactie van Vrij Nederland. Later kreeg hij de kans zijn jongensdroom (bij de radio) waar te maken, als redacteur en presentator van onder meer ‘In de Rooie Haan’, ‘Spijkers met Koppen’, het ‘NOS Radio 1 Journaal’, ‘Argos’ en ‘Met het Oog op Morgen’.Daarnaast maakt hij een politieke podcast met Joost Vullings.

In het voorjaar stopte hij tijdelijk zijn activiteiten door de behandeling van zijn ziekte. Later pakte hij de draad weer op en was weer te horen.

Foto: NOS