Traditiegetrouw scoort Sky Radio tijdens de kerstperiode altijd hoge luistercijfers met haar non-stop kerstmuziek. Ook deze kerstperiode vond Nederland de zender weer. Tijdens de kerstdagen luisterden 3,7 miljoen Nederlanders naar het station. Dat blijkt uit onderzoek van RadioCall, in opdracht van Sky Radio.

Eerder dit jaar kwam uit eigen onderzoek van Talpa Network naar voren dat 32 procent van de Nederlanders door de coronacrisis extra zin had in kerst. Daarom besloot Sky Radio vanaf 23 november uitsluitend kersthits te draaien. Dat bleek een goede zet, want de luisteraars waarderen de speciale kerstprogrammering met een 7,6.

1 op de 4 Nederlanders

In totaal wisten zes miljoen mensen Sky Radio The Christmas Station te vinden. Dat is een stijging van vier procent ten opzichte van vorig jaar. Tijdens de kerstdagen luisterden zelfs 1 op de 4 Nederlanders naar het station. Ook online werd Sky Radio goed beluisterd. Op 24 december behaalde de zender een record met 236.927 unieke streamluisteraars, een kwart meer dan op dezelfde dag vorig jaar.

Uunco Cerfontaine van Sky Radio: “Ik vind het fantastisch dat we juist in deze lastige tijd de warme kerstsfeer in vele huizen hebben gebracht. We hebben er met het hele Sky-team keihard aan gewerkt en het is geweldig dat maar liefst 6 miljoen luisteraars hun kerst met ons hebben gevierd.”

Foto: RadioFreak.nl