De Zilveren RadioSter voor Man en Vrouw verdwijnen en maken plaats voor één genderneutrale award. De prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt op het RadioRing Gala, heet voortaan de Zilveren RadioSter voor beste radiopresentator. De prijs voor beste podcast, nu nog het Gouden Radio Oortje, heet vanaf dit jaar de RadioRing voor beste podcast.

Bram Krikke en Annemieke Schollaardt wonnen de Zilveren RadioSter Man en Vrouw afgelopen jaar voor het laatst. Marieke Elsinga, die de Zilveren RadioSter Vrouw drie keer in de wacht sleepte, is niet blij met de verandering. “De radiowereld is heel erg een mannenwereld”, zei ze gisteravond in RTL Boulevard.

“Nu deze prijs op één hoop wordt gegooid, is het voor vrouwen veel moeilijker om genomineerd te worden. Er zullen misschien helemaal geen vrouwen genomineerd worden omdat er zoveel mannen in de radiowereld zijn”, aldus Marieke.

De RadioRingen worden op donderdag 26 januari uitgereikt. Eind vorige maand werd al bekend dat Giel Beelen de Marconi Oeuvre Award krijgt.

Foto: AVROTROS