Home Landelijke radio NPO Radio 1 Zanger Tim Knol wil nachtprogramma op Radio 1

Zanger Tim Knol wil nachtprogramma op Radio 1

Tim Knol wil dat muzikanten ook de kans krijgen als radio-dj. “Zodat mensen met een muzieksmaak een programma maken, in plaats van dj’s die vooral op hun plek zitten omdat ze een leuk koppie hebben en grappig zijn”, vertelt de singer-songwriter in gesprek met het Eindhovens Dagblad. “Ik zou best op Radio 1 tussen twee en vier uur ’s nachts een programma willen maken.”

Knol vraagt zich af waarom de grotere radiozenders zelden tot nooit meer de genres draaien waar hij van houdt. “Ik hoor Doug Sahm, een Amerikaanse countrymuzikant, nooit meer op de radio. Waarom niet? Hij maakte supergoeie songs.”

Niet álle radio-dj’s maken een programma op de radio omdat ze alleen maar een leuk koppie hebben en grappig zijn, zo benadrukt de singer-songwriter. “Er zijn ook wel een paar goede programmamakers, zoals Frank van der Lende van 3FM.”

Radiowereld

Via Twitter laat Knol weten dat hij in het twee uur durende interview met het regionale dagblad ‘maar heel even’ over radio heeft gesproken. “Ik doelde eigenlijk vooral op 3FM, die naar mijn mening niet echt lekker bezig zijn. Radio 2 vind ik wel heel leuk en Radio 1 is mijn favoriete radiostation”, twittert hij.

Knol spreekt zich vaker uit over de Nederlandse radiowereld. Zo riep hij in de rel rondom zangeres Maan op tot een boycot van Radio 538. “Ongelooflijke prutsers. Zo met artiesten omgaan. Niemand moet meer naar die kut radiozender gaan om zijn liedje te promoten”, schreef hij.

Tim Knol brak in 2010 door met nummers als When I Am King, Sam en Shallow Water.

Foto: Screenshot video Vimeo