Home Landelijke radio Radio 538 Radio 538 onder vuur na ‘grap’ met zangeres Maan

Radio 538 onder vuur na ‘grap’ met zangeres Maan

Frank Dane

Radio 538 krijgt er flink van langs op social media na een grap van Frank Dane in zijn vrijdagavondprogramma ‘De Frank en Vrijdag Show’. Bij een live-optreden van zangeres Maan stuurden Dane en zijn sidekick een streaker op haar af. Het incident gebeurde vorige maand al, maar kreeg pas gisteren aandacht nadat Tim Knol op Twitter los ging.

Knol roept op tot een boycot van Radio 538. “Niemand moet meer naar die kut radiozender gaan om zijn liedje te promoten, flikker op”, twitterde hij. De tweet van Knol werd honderden keren gedeeld, onder meer door radio-dj Eric Corton.

Maan reageerde in de uitzending geschokt op de streaker. Ze stopte abrupt met zingen. “Ik schrok zo erg”, zegt Maan met tranen in haar ogen. “Er zat opeens een naakte piemel voor m’n gezicht. 538-dj Dane en zijn sidekick waren toen al in lachen uitgebarsten. Later realiseerden de dj’s zich echter dat de ‘grap’ mislukt is. “Het is misgegaan”, reageerde Dane. “Dit is nooit de bedoeling geweest. Sorry.”

Naast Eric Corton hebben ook andere mensen uit de radiowereld gereageerd op het incident. “Deze gasten hadden bij mij direct hun biezen mogen pakken”, twittert Sjors Fröhlich, hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio. Leo Blokhuis vindt het ‘echt niet kunnen’ en Frank van der Lende twitter ‘arme Maan’.

Update 16.00 uur

Zangeres Maan heeft vandaag in de uitzending van Frank Dane op Radio 538 zijn excuses aanvaard. “”Ik zag hoe ontzettend jij geschrokken was. Dit zou een geintje moeten zijn en het spijt me ontzettend dat het mis is gegaan”, aldus Dane.

Maan op Instagram: “Excuses aanvaard en nu weer focussen op m’n allereerste eigen clubtour.”

Foto: William Rutten