Wouter Walgemoed zit vanaf januari naast Astrid Kersseboom als co-host van het ‘NOS Radio 1 Journaal’ op NPO Radio 1. Hij volgt Kirsten Klomp op, die na twee jaar stopt in de ochtenduren. Als co-host presenteert Wouter de nieuwsbulletins op het hele en halve uur en praat hij de luisteraar op de kwartieren bij over het belangrijkste nieuws uit andere binnen- en buitenlandse media.

Wouter (43) begon in 2010 bij de NOS, destijds als nieuwslezer op NPO 3FM. De laatste jaren is hij vooral actief als nieuwslezer op andere radiozenders van de publieke omroep. “Dat ik straks elke werkdag Nederland wakker mag maken op de grootste nieuws- en sportzender, beschouw ik als een enorme eer en een geweldig nieuw journalistiek avontuur. Ik verheug me erop om samen met een vakvrouw als Astrid en een geoliede redactie het succes van het NOS Radio 1 Journaal voort te zetten”, aldus Wouter.

Kirsten Klomp

Eerder werd al bekend dat Astrid Kersseboom de opvolger is van Jurgen van den Berg, die is overgestapt naar Omroep MAX.

Kirsten Klomp stopt dus eind deze maand als co-host en nieuwslezer van het ochtendprogramma op Radio 1. Een woordvoerder van de NOS laat weten dat ze actief blijft voor de NOS als nieuwslezer. “Maar niet in een vast programma. De nadruk zal wel op Radio 1 liggen, maar ze kan straks ook op andere publieke radiozenders te horen zijn.”

Foto: NOS/Stefan Heijdendael

Vorig artikelNRC Media wordt mede-eigenaar van podcastbedrijf De Stroom
Volgend artikelOpnieuw bestuurder weg bij BNNVARA: Gert-Jan Hox vertrekt