Home Landelijke radio Radio 538 Wietze de Jager: “Ik ben dolgelukkig op dit moment”

Wietze de Jager: “Ik ben dolgelukkig op dit moment”

Wietze de Jager zit weer lekker in z’n vel. Dat vertelt de 538-dj in gesprek met NU.nl-presentator Chris Helt. “Ik heb de afgelopen maanden denk ik nog nooit zo vaak tegen mij vrouw en Chris, met wie ik het programma maak, gezegd: ik ben dolgelukkig op dit moment”, aldus Wietze. De dj is sinds maart weer te horen op de radio met zijn eigen weekendprogramma op Radio 538.

Ruim een jaar geleden brak Wietze met Mattie, met wie hij de populaire ochtendshow op Qmusic maakte. “Ja, ik voel me wel goed nu”, aldus Wietze. “Het was een bijzonder jaar, een flinke klap, maar ik heb daardoor ook wel dingen geleerd. Ik zat ook in een soort van isolement waarin je iedere ochtend radio maakt en je denkt dat iedereen ’s ochtends in de auto zit. Maar doordat de ochtendshow stopte, was dat ook in een keer weg.”

Nieuwe deuren geopend

Wietze wijst erop dat zijn vertrek bij Qmusic ook nieuwe deuren heeft geopend. “Ik ben nu in een keer veel verschillende dingen aan het doen. Ik ben ‘Lachen om Homevideo’s’, Shownieuws en een programma voor Net5 aan het presenteren, dat was anders nooit gebeurt. En ik ben bij 538 programma’s aan het maken.”

Contact met Mattie zegt Wietze niet meer te hebben. Hij heeft zijn oud-collega ook niet meer gezien. “Nee, dat ligt achter mij, dat is klaar. Ik ben daar misschien ook wel heel principieel in, maar dat is een afgesloten hoofdstuk. Het is geschiedenis, ik ga me er niet meer mee bezighouden”, aldus Wietze.

Foto: Radio 538 | William Rutten