Home Landelijke radio Wellicht toch bezoekjes aan ‘grootste kerstboom’

Wellicht toch bezoekjes aan ‘grootste kerstboom’

De Stichting Kerstboom hoopt wellicht toch dat het mogelijk is om uitjes te organiseren naar de VIP-room van de Zendmast Lopik in IJsselstein. Politie en brandweer hebben volgens voorzitter voorzitter Ton Westland weliswaar afgeraden met ’vreemden’ de mast te bezoeken omdat deze op de lijst staat van mogelijke terreurdoelwitten. “Maar dat wil niet zeggen dat het de eigenaar verboden is toch met mensen naar boven te gaan. Mij is verteld dat die het zelf mag bepalen.’’ Eigenaar van het betonnen gedeelte van de Gerbrandytoren is KPN. Westland heeft gisteren dan ook uit alle macht iemand van KPN te pakken proberen te krijgen, maar dat is niet gelukt.

KPN had een schriftelijke verklaring van de brandweer gevraagd. Die besloot te gaan overleggen met de politie. En daaruit vloeide het negatieve advies voort. Westland wil KPN ervan overtuigen dat Stichting Kerstboom voldoende veiligheidsmaatregelen heeft ingebouwd om een bezoek aan de zendmast verantwoord te laten plaatsvinden.

Een woordvoerder van NOVEC, voorheen Nozema en eigenaar van het stalen deel van de zendmast, gaat het dit jaar niet meer lukken. Ze hoopt dat het volgend jaar wel mogelijk wordt de VIP-room op 110 meter hoogte open te stellen “Het zou eeuwig zonde zijn als de mast niet meer mag worden bezocht.’’ [AD]