Home Landelijke radio NOS schuift met correspondenten

NOS schuift met correspondenten

De NOS heeft het correspondenten-netwerk heringedeeld. Radio-verslaggever Sander van Hoorn zal in 2006 Sjifra Herschberg opvolgen in Israël. Van Hoorn was jarenlang algemeen verslaggever voor het Radio 1 Journaal, en volgde onder andere ontwikkelingen in de ruimtevaartprogramma’s. Hij zal in eerste instantie als correspondent voor de radio gaan werken, maar gaat zoch ook ontwikkelen als tv-journalist. Sander van Hoorn is de zoon van Henk van Hoorn, de man die jarenlang de scepter zwaaide bij NOS radio, en nog steeds actief is als presentator van ‘Met het oog op morgen’.

Wessel de Jong wordt de nieuwe correspondent voor NOS radio in Brussel. Zijn voorganger Gert-Jan Dennekamp gaat televisie-verslaggeving doen vanuit de Belgische hoofdstad. Hij volgt Paul Sneijder op die hoofd wordt van het bureau Brussel van de NOS. Wessel de Jong is nu nog coorespondent voor Oost-Europa.

Eerder werd al bekend dat Tim Overdiek van de Verenigde Staten naar Engeland gaat. Ron Linker is zijn opvolger. Afgelopen weekend begon Overdiek al voortijdig na zware explosies in een brandstofdebot nabij Londen.