Home Landelijke radio Talpa wil Sky Radio niet

Talpa wil Sky Radio niet

Talpa Radio biedt niet mee op Sky Radio. Dat heeft woordvoerder Thomas Notermans van Talpa tegen Dow Jones Nieuwsdienst laten weten. De Britse krant The Times meldde afgelopen weekeinde dat Talpa samen met partijen als Telegraaf Media Groep (TMG) en twee investeringsmaatschappijen zou bieden op dit radiostation, dat eigenaar News Corp sinds enige weken in de etalage heeft staan.

“Als wij Sky Radio kopen moeten we het net aangeschafte Radio 538 weer verkopen. Dat geldt ook als Radio 538 een bod op Sky Radio uitbrengt. En Radio 538 verkopen we niet, we zijn erg blij met dit radiostation waarmee we ook al marktleider zijn in Nederland”, aldus Notermans.

Fortis Bank-analist Mariska Zonneveld schat de marktwaarde van Sky Radio, inclusief schulden en exclusief kasmiddelen, op 207,5 miljoen euro. TMG maakte in oktober al bekend interesse te hebben voor Sky Radio, dat sinds eind oktober in de verkoop staat. Sky Radio is nu nog eigendom van het Amerikaanse mediaconcern News Corp van mediatycoon Rupert Murdoch, dat 93 procent van de aandelen houdt. De overige aandelen zijn gespreid over drie partijen: Sky Radio Nederland-directeur Ab Trik, oud-directeur Ton Lathouwers en de Vereniging Veronica.

News Corp werd volgens de onderneming benaderd door verschillende partijen die geïnteresseerd zijn in Sky Radio, nadat Radio 538 naar Talpa van John de Mol verhuisde. Deze belangstelling heeft News Corp ertoe gebracht het verkoopproces voor Sky Radio te starten, aldus een bestuurder van de radiogroep eerder tegen Dow Jones. [DFT]