Het weekbereik van NPO FunX onder jongeren van 16-34 jaar uit de vier grote steden is voor het vijfde jaar op rij gegroeid. Dat blijkt uit onderzoek dat de NPO heeft laten uitvoeren door Motivaction. 27 procent van die stadsjongeren wordt bereikt. Vorig jaar was dat nog 22 procent.

Onder jongeren met een migratie-achtergrond is FunX de populairste radiozender. 37 procent zegt naar de zender te luisteren. “De groei onder autochtone stadsjongeren en het marktleiderschap onder jongeren met een migratie-achtergrond bewijst dat FunX in een groeiende behoefte voorziet en erin slaagt een divers & jong publiek te verbinden”, meldt de NPO daarover.

Niels Hoogland, zendermanager NPO FunX: “Uit het onderzoek blijkt dat de groei de laatste jaren in alle leeftijdscategorieën heeft plaatsgevonden en dat, ondanks de opkomst van de streamingdiensten, het weekbereik het hoogst is onder de 16-24-jarigen. Deze groep luistert dus nog steeds radio en de groep die naar naar FunX luistert is zelfs groter dan ooit.”