Home Regionale radio Bereik van FunX onder stadsjongeren stijgt

Bereik van FunX onder stadsjongeren stijgt

FunX

Het weekbereik van NPO FunX onder jongeren van 15-34 jaar uit de vier grote steden is gestegen naar 22 procent. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction. Vorig jaar lag het bereik nog op 19 procent. In 2014 bereikte FunX nog wekelijks 14 procent van de stadsjongeren.

Onder stadsjongeren met een migratie-achtergrond is FunX is de best beluisterde zender. 29 procent geeft aan naar de publieke zender te luisteren. Toch komt de algehele groei vooral van autochtone jongeren. In 2015 zei 9 procent nog te luisteren. Dat is gegroeid naar 19 procent in 2018.

Niels Hoogland, zendermanager NPO FunX: “Opvallend aan het onderzoek is dat de groei de laatste jaren in alle leeftijdscategorieën heeft plaatsgevonden, ook onder 15-24-jarigen. Deze groep luistert dus nog steeds radio en zelfs meer naar FunX dan ooit.”

Luisteronderzoek

Voor het onderzoek zijn 2404 jongeren van 15-34 jaar uit de vier grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag) ondervraagd. Per stad zijn minimaal 550 interviews afgenomen. Om representativiteit te waarborgen voor alle grote stadsjongeren zijn de onderzoeksresultaten gecontroleerd en gewogen op de
variabelen: geslacht, leeftijd, opleiding, stad en etnische afkomst. De ondervraging vond deels face-to-face (1523 interviews) en deels online (881 interviews) plaats. De onderzoeksopzet en -uitvoering voor de bereiksmeting zijn goedgekeurd door Stichting NLO, die ook het luisteronderzoek doet. Daar maakt FunX geen deel van uit.

Vorig artikelMeer dan een miljoen DAB+ radio’s verkocht
Volgend artikelRadiomakers reageren op vertrek Michiel bij 3FM